На 25.11.2022 г., в деня на Св. Климент Охридски, Национален исторически музей има удоволствието да Ви покани на семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“.

Националния исторически музей организира семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати.

На 25.11.2022 г., в деня на Св. Климент Охридски, Национален исторически музей има удоволствието да Ви покани на семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“. Семинара се реализира по проект „Проучвания на Цитаделата на крепостта Кокалянски Урвич-2022“ финансиран от Програма „Култура“ на Столична община. Събитието ще се проведе в пленарна зала на Националния исторически музей. Откриването ще бъде от 10:00 часа с представяне от доц. д-р Бони Петрунова, гост лектори са проф. Николай Овчаров и проф. арх. Николай Тулешков.

Резултатите от проекта ще представи Филип Петрунов, археолог в Секция за средновековна археология на Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките. Всеки, който прояви интерес ще може да стане част от семинара, чрез изтегляне на дигиталната покана в телефона си и представянето ѝ на входа на музея.

Scroll to Top